OVER ONS

Jachtwerf Snijders werd in 1927 opgericht door Harry Snijders sr.

Hij begon als botenbouwer van houten sloepen en richtte in 1927 zijn eigen bedrijf op in het Bassin te Maastricht. Hier groeide ook zijn zoon Pierre Snijders op.

'Pie' verhuisde de zaak van het Bassin naar de Markt en begon daar, samen met Harry Snijders jr. met de uitbreiding van de zaak.

De eerste buitenboordmotoren en accessoires werden aangekocht en daar hoorde natuurlijk ook service en onderhoud bij. Toen dit allemaal goed begon te lopen werd er verder uitgebreid en begon de verkoop van polyesterboten.


Al gauw groeide Jachtwerf Snijders uit tot dè watersportzaak van Zuid-Limburg, waar iedereen naartoe ging voor advies, service, een kop koffie of een snack tijdens het middaguur.

In 1976 werd Harry jr. mede-eigenaar van de zaak en een jaar later verhuisde het bedrijf naar de Beatrixhaven. Zijn zoon Tim, de vierde generatie alweer, groeit hier op en werkt mee in de zaak vanaf 2001. Op 1 januari 2010 neem hij Jachtwerf Snijders officieel over en sinds 2014 runt hij alleen het bedrijf. 

Eind mei 2023 overlijdt Tim door een noodlottig ongeval. Jachtwerf Snijders gaat daarom in aangepaste vorm verder. Het bedrijf zal zich toeleggen op reparatie en stalling en dit wordt gemanaged door Mitch Kroonen van Kroonen Marine Service. De familie Snijders is blij dat de zaak op deze manier wordt voortgezet en dat de trouwe klantenkring nog steeds terechtkan voor vragen en service op watersportgebied in Zuid-Limburg. 

Welkom bij Jachtwerf Snijders en Kroonen Marine Service!